Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o. (VÚM s.r.o.) se zabývá výzkumem a inovacemi v oblasti potravinářství, poskytuje komplexní služby od výzkumu až po praktické aplikace. Zaměřuje se na podporu udržitelného rozvoje nejen mlékárenského průmyslu v České republice, ale i širšího spektra potravinářských oborů prostřednictvím inovativních technologií a bioekonomických principů. VÚM s.r.o. aktivně vyvíjí a implementuje nové postupy a technologie, které zvyšují efektivitu výroby mléčných produktů a současně minimalizují negativní dopady na životní prostředí. Naše portfolio služeb zahrnuje výzkum a vývoj, transfer poznatků a poradenství, a to jak pro průmyslové partnery, tak pro zemědělce a další zainteresované subjekty. Společně s partnerskými organizacemi se zaměřujeme na využití biotechnologií a cirkulárních ekonomických principů k podpoře trvale udržitelné praxe v zemědělství, ochraně rostlinné produkce a dalších odvětvích. S našimi znalostmi, zkušenostmi a angažovaným týmem jsme připraveni řešit současné i budoucí výzvy nejen v mlékárenském průmyslu a přispívat k udržitelnému rozvoji produkce potravin.
Výzkum Hlavní město Praha www.vumlekarensky.cz
Nabízíme
- Kreativní výzkumný tým s bohatými praktickými zkušenostmi
- Laboratorní zázemí pro klasickou i molekulární mikrobiologii, pro tkáňové kultury a pro analýzu chemických, fyzikálně-chemických a technologických parametrů
- Poloprovozní zařízení, např. pro fermentační či membránové technologie
- Spolupráce se Sbírkou mlékařských mikroorganismů (CCDM) a Sbírkou mlékárenských a pekárenských kontaminantů (CCDBC)
Hledáme
- Spolupráce na grantových projektech VaVaI
- Nové možnosti využití produkčních kmenů mikroorganismů
- Nové možnosti využití syrovátky a dalších vedlejších/odpadních mlékárenských produktů
- Vedlejší produkty z jiných odvětví a nové možnosti jejich využití v mlékárenství nebo biotechnologiích